O lecţie de viaţă – Steve Jobs

de Horia

Un om. o pasiune. un destin. un model.

Steve Jobs

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=D1R-jKKp3NA]

„Singura cale de a reuşi este să iubeşti ceea ce faci. Dacă nu ai reuşit să o găseşti, caută încontinuare. Nu te opri. Cu toate frământările inimii, vei ştii când ai găsit-o. Dacă îţi trăieşti fiecare zi ca şi cum ar fi ultima, într-o zi cu siguranţă vei avea dreptate.”

„Moartea e destinaţia pe care o împărtăşim cu toţii, nimeni nu a scăpat de ea. Şi aşa şi trebuie să fie pentru că moartea este cel mai probabil singura şi cea mai bună invenţie a vieţii.”

„Aducându-mi aminte că voi muri curând a fost cel mai important instrument pe care l-am întâlnit să mă ajute să iau deciziile majore în viaţă. Pentru că aproape toate aşteptările externe: toată mândria, toată ruşinea de eşec, toate acestea pălesc în faţa morţii, lăsând la o parte doar ce e important. Aducându-ţi aminte că vei muri este cea mai bună metodă pe care o ştiu pentru a evita capcana să te gândeşti că ai ceva de pierdut. Eşti deja gol, dezbrăcat. Nu este nici un motiv pentru care să nu îţi urmezi inima.”

„Timpul tău e limitat, aşa că nu îl pierde trăind viaţa altcuiva. Nu te lăsa prins de dogme, care e modul de a trăi după modul de gândire al altor oameni. Nu lăsa ca zgomotul făcut de opinia celorlalţi să acopere vocea ta interioară. Şi cel mai important, să ai curajul să îţi urmezi inima şi intuiţia. Oarecum, ele deja ştiu ceea ce tu cu adevărat vrei să devi. Toate celelalte sunt secundare.”